Wij zijn geopend volgens de richtlijnen van de RIVM!

Equisole.nl

Hippisch sportpodoloogTopsportWedstrijd sportRecreatie

Client 1
Client 2
Client 3
Client 2

We werken volgens de hygiëne richtlijnen van het RIVM

Henri Ruiter - Professioneel springruiter

Equisole.nl

Hippisch sportpodoloog in Broek op Langedijk

Equisole.nl in Broek op Langedijk heeft meer dan 40 jaar ervaring in de paardensport. In de loop der tijd hebben wij ons bijgeschoold tot hippisch sportpodoloog. In de praktijk ervoeren wij dat veel lichamelijke klachten bij de beoefenaars van de paardensport te herleiden waren naar ondeugdelijke rijschoenen of rijlaarzen.

Wij ontwikkelden zolen voor zowel Olympische als recreatieve ruiters. Zolen op maat hebben de prestaties van veel beoefenaars van de ruitersport verbeterd en de klachten aanzienlijk verminderd of zelfs weggenomen.

Er zijn heel veel beoefenaars van de paardensport en het is onze missie om hen zo veel mogelijk plezier te bieden.

Contact mij

Wilt u uw klachten verholpen hebben of deze liever voorkomen?

Neemt u dan vandaag nog contact met ons op voor nadere informatie en/of een afspraak voor een intakegesprek.

Wij bieden

Maatwerk in zolen

Om tot het gewenste resultaat te komen is het van belang dat de zolen precies op maat zijn. Hiervoor werken wij nauw samen met Team Piet Raijmakers, een corifee in de hippische springsport. Hij verzorgt de maat analyses voor de te produceren zolen zodat wij deze volledig kunnen aanpassen aan de behoeften van de patiënt.

De praktijk is laagdrempelig. Er is geen verwijsbrief nodig van een arts of fysiotherapeut. Wij adviseren u graag of de kosten wel vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Geen enkele klacht is hetzelfde

Om ons op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied volgen wij regelmatig vervolgopleidingen om u optimaal van dienst te kunnen zijn. De therapie zolen die wij produceren zijn van de beste kwaliteit en volledig maatwerk. Geen enkele klacht is hetzelfde, dus doet de hippische sportpodoloog gedegen onderzoek naar de oorzaken.

Voorbereidingen voor de therapie

Intakegesprek

Voordat met de therapie wordt begonnen volgen achtereenvolgens een intakegesprek om zo de oorzaak van de pijnklachten vast te stellen.

Loopanalyse

Hierna volgt een loopanalyse waardoor wij kunnen bepalen of de houding van het lichaam correct is en/of de oorzaak is gelegen in onjuist schoeisel.

Functieonderzoek

Een functieonderzoek moet uitwijzen of de gewrichten goed bewegen en tenslotte ondergaat de patiënt een voetonderzoek. Hiermee kunnen wij bepalen hoe het looppatroon verloopt en wat de stand van de voeten is en hoe dit gecorrigeerd kan worden.

Onze reviews

Hoor het van onze klanten

Samenwerkingsverbanden

Goede samenwerking met anderen in de zorg

Veel beoefenaars van de hippische sport hebben al baat gevonden bij onze therapieën. Daarnaast hebben wij een goed samenwerkingsverband met onder andere huisartsen of fysiotherapeuten die kunnen inspringen als er verdere zorg nodig is. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als er andere oorzaken aan de klachten ten grondslag liggen.

Ook zijn wij lid van het Netwerk Podologie TeamNL en maken wij deel uit van het in 2017 opgerichte podologie netwerk van het NOC*NSF.

Het onderzoek

Onafhankelijk onderzoek door Podomonitor

Stuur ons een bericht

Equisole.nl

Neem contact op

Wilt u bevrijdt worden van vervelende pijnklachten? Neemt u dan vandaag nog contact op voor nadere informatie en/of een intakegesprek.

Adres

Bijlestaal 52 1721PW, Broek op Langedijk

Telefoonnummer

Image