Equisole.nl

Over ons

Jasja van Veen
Jasja van VeenRegisterpodoloog

Wie ben ik

Hippische sportpodologie
in Broek op Langedijk

Ik ben Jasja van Veen. Registerpodoloog, MSU echografist, Hippisch Topsport Podoloog, verbonden aan TamNL en NOC*NSF, paardenosteopaat in opleiding.

Sinds mijn 7e jaar ben ik bezeten van paarden. Altijd paard gereden, vele lessen en trainingen gevolgd in binnen en buitenland. Na een jaar in het buitenland gewerkt te hebben kreeg ik 2 veulens. Ik was de koning te rijk. De paarden groeiden op en inmiddels was ik landbouw aan het studeren. Daar ben ik ruim 10 jaar werkzaam in geweest en besloot toen toch om me om te scholen naar Podologie. Een studie van 4 jaar volgde waarin ik ook nog moeder werd van 2 geweldige kinderen.

De paarden bleven, de kinderen en mijn man zijn ook behept met het paardenvirus en zo ging het leven door.

Specialisaties

Zittend effect

Ik had me inmiddels gespecialiseerd in de echografie van voet en enkel en in de lage rug klachten. In mijn praktijk kwam ik legio voorbeelden tegen van mensen met een zittend beroep en rugklachten.

Zo ontstond het idee dat een therapie zool mogelijk ook invloed kon hebben tijdens het zitten op lage rugklachten. In die tijd had ik een jong paard wat heel los in de banden zat en de steun van de ruiter enorm hard nodig had om goed te kunnen blijven lopen. Daar was het wel bekende lampje.. zouden die zolen ook kunnen helpen bij het paardrijden? Ik maakte voor mezelf zooltjes en besloot de proef op de som te nemen. Eerst 14 dagen met zolen paardrijden, en dan 14 dagen zonder. Ik vroeg mijn vriendin te zeggen wat haar opviel zonder dat zij wist wat ik aan het bekokstoven was. Het viel haar op dat het paard stabieler was als ik zolen droeg.

Dat was voor mij de doorslag er meer werk van te gaan maken. Op diverse ruiters ben ik gaan testen of ik inderdaad invloed heb. Wat bleek.. 90% had significant verbetering met zolen.

Op maat gemaakte inlays helpen bij het verhelpen van de volgende klachten:

Beenlengte verschil

Scheef zitten

Heupklachten

Enkel klachten

Kuitkrampen

Knieklachten

Hielpijn

Achillespees klachten

Voetklachten

Dove tenen

Contact mij

Wilt u uw klachten verholpen hebben of deze liever voorkomen?

Neemt u dan vandaag nog contact met ons op voor nadere informatie. Wij zijn u graag van dienst.

 

Joyce Wolters A-kader KNHS

De Hippische Sport Podologie was nu dus echt ontstaan

Inmiddels erkend door het NOC*NSF waar ik sinds 2017 deel uitmaak van het netwerk Podologie TeamNL NOC*NSF.

Met grote dank aan manege Beukers en het vertrouwen wat ik heb ontvangen van Ronald Beukers om zijn instructeurs en lesklanten te mogen behandelen.

Sinds 2019 ben ik bij Team Piet Raijmakers gekomen en heb de Team Piet Raijmakers Next Generation jeugd onder mijn hoede. Het vertrouwen van de familie Raijmakers maakt dat we tot mooie resultaten komen. Ik behandel niet alleen Nederlandse ruiters maar ook de ruiters uit ander landen die hun weg naar mijn praktijk beginnen te vinden.

In juli 2020 ben ik als adviseur betrokken bij het JSP ( Jeugd Stimulerings Plan ) KNHS Noord- Holland. 50 jeugdruiters die hun weg aan het vinden zijn in de wedstrijdsport.

Om zelf ook bij te blijven in kennis en kunde, heb ik de pre bachelor opleiding Podotherapie met goed gevolg afgelegd in 2020.

September 2020 ga ik van start met de opleiding paarden osteopathie. Een 3 jarige post HBO opleiding waarbij ik nog beter inzicht en kunde in het paardenlichaam ga verkrijgen.

De wens om paard en ruiter zo optimaal mogelijk te laten functioneren is mijn missie!

Want het mooiste is toch om paard en ruiter in volle harmonie blij met elkaar te laten zijn.

Adres

Bijlestaal 52 1721PW, Broek op Langedijk

Telefoonnummer

Image