Equisole.nl

Visie

Henri Ruiter - Professioneel springruiter

Wat kunnen wij voor u betekenen

De behandeling van klachten door de hippisch topsportpodoloog

Bij Equisole.nl bent u aan het juiste adres voor het voorkomen of verhelpen van klachten die kunnen ontstaan door een afwijkende stand van de voet, enkel, knie bekken en rug.

Als voet en bekken specialist zijn we in staat om de houding en zit van de ruiter in positieve zin te verbeteren. Met behulp van een op maat gemaakte inlay is het mogelijk om een goede oplossing te bieden voor een vervelende klacht. Wij beschikken over een flex-chair waarmee wij kunnen bepalen welke kant van de ruiter het sterkst is.

Door het vervaardigen van zolen bereiken wij een evenwicht waardoor de ruiter meer in balans op het paard zit. Dit voorkomt zowel klachten bij de ruiter als bij het paard.

De meest voorkomende klachten die door onze professionele therapieën verholpen kunnen worden zijn:

Rugklachten

Een oorzaak kan zijn verschillende lengtes van de benen van de ruiter. Hierdoor zit deze niet stabiel op het paard en het veroorzaakt dat de ruiter wegzakt naar één kant van het zadel.

In de meeste gevallen kunnen deze klachten weggenomen worden door een juiste zool die het lengteverschil van de benen compenseert.

Ruiterspier problemen
Deze ontstaan doorgaans door het aanspannen tijdens het rijden. Door het aanpassen van de stand van het bovenbeen kan er minder spanning op de spieren komen te staan.
Knieklachten
Voornamelijk bij springruiters is dit een klacht die vaak optreedt. Door de druk op de meniscus, de kruisbanden en de knieschijf kunnen pijnklachten ontstaan. Ook hiertegen werkt onze behandeling goed.
Enkel problemen
Tijdens het paardrijden wordt een behoorlijke druk uitgeoefend op de enkels. De oorzaak is doorgaans een verkeerde stand van de voeten tijdens het paardrijden.
Voeten
Op onze voeten rust het hele lichaam. Tijdens de draf worden de voeten voortdurend belast en dat kan resulteren in pijnklachten. Ook hiervoor bieden wij een effectieve therapie.

Kirsten Beckers; Grand Prix dressuuramazone

Kirsten Beckers; Grand Prix dressuuramazone

Samenstellen behandelplan

Onderzoek naar de aard van de klachten

Intakegesprek

Om te komen tot een goed behandelplan volgt allereerst een intakegesprek. Hierdoor kunnen wij bepalen wat de oorzaak van de klachten is en om andere oorzaken uit te sluiten.

Functieonderzoek

Het vervolgtraject bestaat uit een functieonderzoek om zo de beweeglijkheid van de gewrichten in beeld te brengen en tenslotte vindt een voetonderzoek plaats. Wij bekijken dan onder andere de slijtpatronen van de zolen van de schoenen waaruit kan blijken wat de oorzaak van de klachten is.

Loopanalyse

Vervolgens volgt een loopanalyse. Hiermee kunnen wij vaststellen of er sprake is van een onjuist looppatroon of onjuist schoeisel.

Kwaliteitsregistratie

Laat kwaliteit zien:

Elke 5 jaar wordt uw therapeut getoetst aan de huidige eisen en wetgeving. Uw therapeut is voor de periode van 1-1-2021 t/m 31-12-2026 weer gecertificeerd. Mocht u een en ander willen checken dan kunt u via www.kabiz.nl/raadplegenregister/ de gegevens opzoeken.

Adres

Bijlestaal 52 1721PW, Broek op Langedijk

Telefoonnummer

Image